Camioanele uc..." />

„Liber spre casă” pentru șoferii ruși și ucraineni

Camioanele ucrainene, blocate pe teritoriul Federației Ruse în traseul lor spre Ucraina, vor putea reveni acasă. În același timp, Ucraina va asigura acces liber pentru șoferii ruși de camioane în traseul lor din țările UE spre Rusia, aflându-se în tranzit pe teritoriul Ucrainei. La această înțelegere au ajuns ministerele de resort din Ucraina și Rusia în seara zilei de marți. Campania „Merg spre casă”, inițiată pentru șoferii blocați pe teritoriul celor două țări va fi în vigoare în perioada 16-25 februarie 2016, informează serviciul de presă al Ministerului Infrastructurii de la Kiev. foto 

„Peste 600 de camioane ucrainene, blocate acum pe teritoriul Rusiei sau care reveneau spre Ucraina din țările Asiei Centrale, vor putea ajunge acasă fără piedici. În același timp, aproximativ 600 de camioane rusești vor putea reveni în Rusia din țările UE. Partea ucraineană va asigura escorta mijloacelor de transport rusești până la frontiera cu Rusia sau Republica Belarus”, se arată în comunicatul Ministerului Infrastructurii de la Kiev.

Secretarul de stat din Ministerul Infrastructurii de la Kiev, Oksana Reiter, a făcut apel către activiștii ucraineni pentru a nu periclita circulația șoferilor ruși în drumul lor spre casă.

În ultima săptămână, în contextul crizei ruso-ucrainene din transporturi, peste 350 de camioane ucrainene au fost oprite pe teritoriul Rusiei, iar peste 300 se află în țările Asiei, în așteptarea revenirii spre Ucraina, fiind nevoiți să tranziteze Rusia. O situație similară este și în Ucraina, unde activiștii au stopat 60 de camioane, iar peste 500 sunt blocate la frontiera de vest cu țările UE, care așteaptă să li se permită tranzitul pe teritoriul Ucrainei.

Amintim că, pe 14 februarie 2016, Rusia a stopat circulația a tuturor mijloacelor de transport cu numere de înmatriculare ucrainene. Pe 15 februarie, Guvernul de la Kiev a luat decizia de a interzice tranzitul mijloacelor de transport rusești pe teritoriul ucrainean până la soluționarea conflictului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

7 + 13 =