Legume şi fructe din Turcia contaminate cu pesticide, depistate în România

Aproape 10 tone de pere şi ardei capia din Turcia, contaminate cu pesticide, au fost depistate în România, la începutul lunii februarie, 365 de kilograme de pere fiind trimise spre comercializare, potrivit unui comunicat al ANSVSA. foto

La sfârşitul lunii noiembrie a anului trecut, conducerea Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a dispus intensificarea controalelor, la nivel naţional, pentru legumele şi fructele provenite din sau cu origine Turcia.

Decizia a fost luată în urma unor repetate constatări ale depăşirilor limitelor maxime admise de reziduuri de pesticide.

Un transport de 3.342 de kilograme de pere din Turcia a fost depistat în 7 februarie, având un buletin de analiză emis de laboratorul EuroLab Bulgaria, cu depăşiri ale valorilor admise pentru pesticidele Carbendazim si Benomyl. Ca urmare, precizează sursa citată, a fost declanşată alerta prin sistemul Sistemul Rapid de Alertă pentru Alimente şi Furaje (SRAFF) şi produsele au fost sechestrate în vederea distrugerii… citește tot pe www.mediafax.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nineteen − 8 =