Primul drum cu ..." />

La Moscova a fost deschis primul drum cu plată

Primul drum cu plată a fost deschis la Moscova pe 15 mai. Acum, pentru a se deplasa pe una dintre porțiunile autostrăzii M4 „Don”, șoferii vor trebui să achite o taxă începând cu 10 ruble (1,12 RON). Noul sistem este deocamadată în regim de testare, relatează Vedomosti. foto

Șoferii autoturismelor vor trebui să achite 10 ruble ziua și 30 noaptea. Conducătorilor de camioane și TIR-uri li se va propune să achite o taxă de zece ori mai mare. Achitarea se poate face cu bani în numerar sau cu ajutorul unui smart card. „Pentru a utiliza smart card-ul, șoferii vor trebuie să se oprească pentru a-l utiliza. Staționarea va dura circa două-trei secunde, iar barierile se vor deschide”, a declarat șeful-ajunct al Asociației drumurilor auto a Federației Ruse, Vladimir Potapov. 

Cea mai inovatoare metodă de achitare însă este transporder-ul – un dispozitiv electronic care poate fi fixat pe geamul vehiculului. Acesta va fi dat în arendă pentru 50 de ruble (5,6 RON) pe lună. Sistemul va identifica dispozitivul și bariera se va deschide automat.

În prezent, pe drumul cu plată sunt șase benzi de circulație și deocamdată se circulă cu 110 km/h. Porțiunea de traseu va fi complet iluminată, iar la fiecare kilometru vor fi instalate stații de urgență. Pentru reconstrucția drumului au fost cheltuite aproximativ şase miliarde de ruble rusești (cca 674 de milioane RON).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

6 + seventeen =