La Baku are loc Forumul Economic Mondial privind viitorul Caucazului de Sud și Asiei Centrale

La Baku, Azerbaidjan, a început Forumul Economic Mondial „Dialogul Strategic pentru Viitorul Caucazului de Sud și Asiei Centrale”, la care participă lideri economici și politici importanți din regiune. foto

La forumul din Azerbaidjan se vor discuta subiecte ce țin de economia regiunii de Caucaz de Sud și Asia Centrală, unde în ultima decadă s-au înregistrat creșteri economice semnificative. La capitolul indicilor economici, liderul regiunii este Azerbaidjan. 

Creșterea economică în anul 2013 pentru regiune este estimată la 5-7% (conform Fondului Monetar Internațional). Potențialul economic al regiunii Caucazului de Sud și Asiei Centrale se datorează resurselor naturale și poziției strategice, reprezentând legătura între Europa, Asia și Orientul Mijlociu.

Participanții la forum vor discuta despre oportunități inedite pentru a evalua posibilitățile de dezvoltare în regiune. Se vor analiza sectoarele industriale, precum resurse naturale, transport, infrastructură, agricultură, minerit, finanțe și telecomunicații.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

fifteen − 13 =