KLG Europe Logistics România încheie a doua etapă a extinderii centrului logistic din București, în urma unei investiții de 5,6 milioane euro

• Spațiul de depozitare, terminalul cross-dock și spațiile de birouri nou construite însumează peste 10.000 mp
• Creștere de 15% a numărului de angajați ai companiei în urma intrării în exploatare a noului depozit
• Terminalul KLG Europe Logistic încorporează cele mai noi tehnologii din industrie și aduce o eficientizare de 30% pentru operațiunile de manipulare a mărfurilor

KLG Europe Logistics România, una dintre cele mai stabile companii de logistică din Uniunea Europeană, a finalizat a doua etapă de dezvoltare a hub-ului central din apropierea Capitalei, platforma logistică ajungând la o suprafață totală construită de 35.000 mp.

A doua fază de dezvoltare a proiectului logistic al KLG Europe Logistics Romania a necesitat investiții de 5,6 milioane euro și a fost implementată în termen de 7 luni. În acest interval au fost construite o platformă de cross-docking de 5.000 mp, un depozit Clasa A cu o suprafață de 5.000 mp, 1.200 mp de birouri și camere VAS cu o suprafață de 1.000 mp.

Noul terminal cross-dock dispune de 15 uși de andocare integrate în sistemul de distribuție și colectare KLG – hub&spoke. Infrastructura informatică și implementarea unui sistem de scanare complet automatizat au jucat un rol important în configurarea noului terminal și în respectarea de către KLG Europe a promisiunii de a onora comenzile, oirunde în România, în 24 de ore de la primirea lor. Acest sistem aduce o creștere a productivității de livrare de circa 30% față de o configurație obișnuită a unui astfel de terminal.

„Finalizarea acestei investiții reprezintă pentru KLG atât extinderea platformei logistice și evoluția serviciilor companiei dar și următoarea treaptă în dezvoltarea planificată pe plan local. Acest proiect încorporează cele mai noi tehnologii în materie de logistică, iar beneficiile lor se vor transfera rapid către clienții și partenerii noștrii”, a declarat Dragoș Gelețu, managing director KLG Europe Logistics România.

Compania deține în localitatea Bolintin Deal, la km 23 al autostrăzii București – Pitești, un parc logistic de 18,5 hectare pentru care a fost planificată construcția a aproximativ 85.000 mp de spațiu logistic. Etapa de extindere demarată în luna aprilie 2014, și încheiată în luna noiembrie, a adus în portofoliul KLG o facilitate cu cele mai noi dotări disponibile în industrie.

„În urmă cu 8 ani făceam primul pas în România cu un plan bine structurat pentru activitățile KLG. După o dezvoltare rapidă și consolidarea afacerilor din ultimii ani facem al doilea pas hotărât în această direcție. Mulțumim partenerilor și angajaților noștri pentru dedicarea de care dau dovadă și suntem mândri de aportul companiei la transformarea acestei țări într-unul dintre cele mai importate noduri logistice ale Uniunii Europene”, a declarat Kees Kuijken, CEO KLG Europe.

Pentru podeaua depozitului, un element foarte important pentru acest tip de construcție, KLG Europe Logistic a alocat 500.000 de euro din totalul investiției. Aceasta a fost proiectată fără rosturi de dilatație, ceea ce permite operarea de stivuitoare dedicate culoarelor înguste dintre rafturi, precum și reducerea costurilor de mentenanță a utilajelor.

Pentru partenerii transportatori, KLG Europe Logistics Romania a investit într-o zonă special destinată șoferilor de autocamioane, unde aceștia pot aștepta finalizarea operațiunilor de încărcare/descărcare.

Noua facilitate logistică este deja în exploatare, având încă de la lansare un grad de ocupare de 90%. Investiția a presupus crearea a aproximativ 50 de noi locuri de muncă și a adus o reducere a timpilor de operare pentru manipularea mărfurilor.

Despre KLG Europe

Înființat în 1918, grupul olandez KLG Europe operează la nivel internațional prin centrele sale din Olanda, Marea Britanie, China și România. KLG Europe oferă servicii de logistică şi depozitare, expediţii rutiere, interne şi internaţionale, grupaje şi transport cargo, transport maritim şi transport aerian. La nivel internațional grupul a înregistrat afaceri de 114 milioane euro în 2013.

În România KLG Europe este prezentă din 2006; compania cu centrul în București deţine alte 6 hub-uri pentru distributie în țară, la Bacău, Braşov, Constanţa, Craiova, Cluj-Napoca şi Timişoara, care însumează o capacitate totală de depozitare de peste 60.000 mp. În toate centrele este implementat sistemul de management al depozitării WMS. KLG are în portofoliul său clienţi precum Domo Retail, LG, 3M, Coty, Timken, Akzo Nobel, Adidas, Wrigley, Orange, Den Braven, LC Waikiki, Policolor, Red Bull, Natuzzi, Cramele Recaş, TP-Link, Valvis Holding, Koyo, Brenntag, Dohler, Riso Scotti, IPSO, Pigna, Ericsson, Orlando’s, Euralis, Overseas Group.

Pentru detalii vă rog contactaţi:

Alexandru Anghel
Senior PR Specialist
Zaga Brand
Tel: +40 0722 44 63 73
alexandru.anghel@zagabrand.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

four × 2 =