Kievul respinge propunerea Moscovei privind modificarea Acordului de asociere cu UE

Ministrul ucrainean de externe, Pavlo Klimkin, susţine că nu va exista o nouă redactare a Acordului de asociere semnat între Ucraina şi Uniunea Europeană, după ce Moscova a anunţat că intenţionează să prezinte, pe 12 septembrie, un plan de rectificare a documentului respectiv. foto

„Dorinţele colegilor noştri ruşi nu trebuie considerate ca fiind realizabile. Nu vom modifica textul acordului. Îl vom ratifica şi îl vom pune în aplicare”, a scris Klimkin pe Twitter. Ministrul rus al dezvoltării economice, Aleksei Uliukaev, a declarat, miercuri, că Rusia intenţionează să prezinte, pe 12 septembrie, un plan de rectificare a Acordului de asociere dintre Ucraina şi Uniunea Europeană. 

„Este vorba despre propunerea unor amendamente concrete, pe care ar trebui le introducem în textul documentului şi, nu exclud, în textul de bază al acordului”, a afirmat ministrul, menţionând că speră să facă propunerea respectivă în cursul unei reuniuni ministeriale care va avea loc, pe 12 septembrie, la Bruxelles.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eighteen − sixteen =