Kia vrea să intre în liga producătorilor premium cu un SUV de lux

Kia a prezentat la Salonul Auto de la Chicago un concept denumit Cross GT. Acesta este un SUV cu pretenţii premium prin care coreenii speră să intre pe segmentul ocupat de Porsche, Lexus sau Infiniti. foto

Cu dimensiuni similare cu ale SUV-urilor de lux de la Porsche sau BMW, Cross GT duce Kia în liga „greilor”.

Cu un ampatament de 3,099 metri, cu aproape 40 cm mai mult decât Sorento, Cross GT promite un spaţiu interior mai mult decât generos. 

Pentru că e la modă şi mai ales pentru că altfel nu ar avea acces în centrul mai multor metropole europene, crossoverul coreean cu pretenţii de lux s-a dotat, pe lângă motorul V6 de 3,8 litri, şi cu un motor electric. Sistemul este derivat din cel de la versiunea hibridă a lui Optima şi promite un rulaj în mod 100% electric de 20 km.

Segmentul SUV-urilor de lux este unul dintre cele mai animate, singurul în care producătorii îşi mai permit să fie extravaganţi. Vânzările acestor modele aduc, pe lângă profituri substanţiale, şi un plus la imaginea bradurilor.

Nu este o surpriză faptul că producătorul coreean nu se mai adresează cumpărătorilor de low-cost, dar de aici şi până la buzunarele largi ale „clienţilor premium” mai e ceva drum… sau poate nu?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

one × three =