Kazahstan va aplica măsuri pentru a deveni hub-ul logisticii în Asia Centrală

Compania Naţională de Căi Ferate din Kazahstan (KTZ) a adus în discuţie importanţa dezvoltării transportului, logisticii şi creşterea potenţialului de tranzit la nivel naţional, într-o întâlnire cu sectorul de afaceri kazah.

Unul dintre proiectele prioritare este dezvoltarea Strategiei de transport şi logistică, dezvoltarea proiectului ICBC Khorgos (Centrul Internaţional de Cooperare Transfrontalieră) şi stabilirea obiectivelor KAZLOGISTICS (Asociaţia de Transport şi Logistică). foto

Abordarea de bază privind strategia elaborată a fost deja aprobată de guvern, iar în prezent Ministerul Transporturilor lucrează la stabilirea obiectivelor comune privind toate tipurile de servicii de transport.

„Este extrem de important să avem întrevederi cu sectorul de afaceri, pentru a lansa proiecte concrete. Suntem pregătiţi pentru cooperarea cu operatorii de transport, în scopul creării unui mediu de afaceri favorabil dezvoltării segmentului de logistică. Este nevoie de implicarea companiilor private şi a autorităţilor. Dorim să elaborăm şi să implementăm măsuri pe termen lung”, a declarat vicepreşedintele KTZ Logistics, Erhat Iskaliev.

În cadrul întâlnirii, s-a discutat adoptarea măsurilor privind poziţionarea Kazahstanului pe harta comerţului, ca hub de logistică şi de dezvoltare a afacerilor în Asia Centrală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 × 2 =