Kazahstan va achiziţiona 19 000 de vagoane de marfă până în 2015

Compania Căile Ferate din Kazahstan (KTZ) a anunţat că intenţionează să achiziţioneze un număr de 19 000 de vagoane de marfă, potrivit planului de modernizare şi îmbunătăţire a reţelei feroviare, informează railwayinsider.eu.

În acest sens, între preşedintele KTZ, Askar Mamin şi Ministrul kazah al Transporturilor şi Comunicaţiilor, Askar Zhumagaliyev, a fost semnat un acord care cuprinde termenii extinderii parcului de material rulant. Potrivit aceluiaşi acord vor fi achiziţionate şi un număr de 300 de locomotive. foto

În anunţul său KTZ nu a specificat şi de unde va fi achiziţionat materialul rulant, însă documentul specifică faptul că se vor continua lucrările pentru crearea unui sistem automat de management (al parcului de material rulant – n.r.). De asemenea, KTZ va derula activităţi de mentenanţă pe o distanţă de 2000 de kilometri pentru a îmbunătăţi viteza de livrare a mărfurilor.

Achiziţionarea materialului rulant se va face treptat în următorii trei ani. Astfel, în 2012 KTZ intenţionează să achiziţioneze 14 737 de vagoane de marfă şi 134 locomotive, în 2013 parcul de material rulant va fi extins cu 1 784 de vagoane de marfă şi 93 de locomotive, urmând ca în 2014, KTZ să achiziţioneze 2 410 de vagoane destinate transportului de marfă şi 98 de locomotive.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

seven + 2 =