Producătorul rus de ..." />

KamAZ își consolidează poziţia în Ucraina

Producătorul rus de camioane KamAZ intenționează să își intensifice poziția pe piața ucraineană a vehiculelor de mare tonaj, prin majorarea exporturilor. foto

Potrivit datelor oficiale, în primele cinci luni din anul 2012, pe piața camioanelor grele (cu o greutate de peste 16 tone), KamAZ deține o cotă de 23%. Cu toate acestea, producătorul rus ocupă poziția de lider necontestat pe segmentul basculantelor: dacă în anul 2010 compania deținea 47% din această piață, în anul 2011 a avut o cotă de aproximativ 60%.

Pentru a-și întări poziţia pe piața statului vecin, KamAZ va recurge la diverse măsuri: din luna iulie pe teritoriul Ucrainei vor funcționa șase reprezentanțe auto și 29 de centre de deservire tehnică. Compania intenționează să își extindă și oferta de modele, prezentând și lansând anual modele noi. Potrivit reprezentantului KamAZ, Serghei Afanasiev, în acest an va fi promovat camionul de greutate medie KamAZ-5308, care a fost testat deja pe piața rusă.

Din cauza majorării preţului petrolului și a produselor petroliere, există interes deosebit și pentru autovehiculele care funcționează pe bază de gaz natural și lichefiat. Conducerea producătorului rus estimează că autovehiculele cu motoare ce utilizează gazul natural vor avea perspective pentru piața de camioane. Din anul 2011 compania a început să livreze astfel de camioane în regiunea Donețk, unde au fost furnizate 50 de unități, iar în viitorul apropiat va fi atestat un centru de deservire a camioanelor care se alimentează cu gaz natural – metan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

three × 5 =