Iurie Leancă a fost numit în funcția de premier interimar al R. Moldova

Ministrul Afacerilor Externe de la Chișinău și viceprim-ministrul Iurie Leancă a fost desemnat în funcția de prim-ministru interimar al Republicii Moldova până la formarea noului Guvern. Decretul președintelui moldovean Nicolae Timofti a fost semnat ieri și va intra în vigoare joi, 25 aprilie. foto

Nicolae Timofti a semnat acest decret după ce Curtea Constituţională a declarat luni nule deciziile sale precedente, prin care Vlad Filat rămânea în postul de prim-ministru în exerciţiu şi era desemnat să formeze o nouă echipă guvernamentală, după ce guvernul acestuia a fost demis prin moţiune de cenzură la 5 martie. 

După ce a fost desemnat în calitatea de premier interimar, Leancă a spus că pentru el este o „provocare formidabilă”. „Nu am avut altă opțiune decât să accept această decizie a domnului președinte. Eu m-am așteptat la o altă turnură, mai puțin dramatică. Mă așteptam că joi să avem un Guvern funcțional și să ne ocupăm de ceea ce contează penntru cetățenii din Republica Moldova”, a precizat vicepremierul.

Iurie Leancă (49 de ani) este diplomat şi deține funcțiile de vicepremier şi de ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene din septembrie 2009. El mai este și prim-vicepreşedinte al Partidului Liberal Democrat, condus de Vlad Filat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

twenty + 14 =