Președint..." />

Iulian Matache este noul ministru al Transporturilor

Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de numire a lui Iulian Matache în funcția de ministru al Transporturilor. foto

Iulian Matache, care a deținut până în prezent funcția de secretar de stat la Transporturi, a fost nominalizat la șefia ministerului miercuri, de către premierul Victor Ponta.

Propunerea lui Matache a fost făcută imediat după ce Klaus Iohannis a respins candidatura social-democratului Mihai-Viorel Fifor, motivând că nu are experiența necesară pentru domeniul transporturilor.

Iulian Ghiocel Matache are 43 de ani și este din Focșani. Din martie 2014 până în prezent a deținut funcţia de secretar de stat la Ministerul Transporturilor. Anterior, în guvernul USL, instaurat în luna mai 2012, a deţinut funcţia de secretar de stat la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului.

Matache a mai fost secretar de stat, tot la Dezvoltare, în anul 2009, în Guvernul PDL-PSD condus de Emil Boc. Până în 2012, focşăneanul Matache a fost director de investiţii la Consiliului Judeţean Vrancea. El este soţul preşedintei Tribunalului Vrancea, judecătoarea Daniela Matache. Noul ministru este de profesie inginer, fiind absolvent (promoţia 1996) al Universităţii Tehnice de Construcţii Bucureşti-Facultatea de Căi Ferate, Drumuri şi Poduri. Este şi licenţiat în drept din 2011, după ce a absolvit Universitatea George Bariţiu din Braşov. După absolvirea facultăţii, în 1996, a lucrat ca inginer la Societatea de Drumuri şi Poduri Vrancea, astăzi falimentară, iar din 1999 şi până în 2012 a fost angajat al Consiliului Judeţean Vrancea, potrivi Adevărul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

fifteen − fourteen =