ITP la particulari, nu numa..." />

ITP la particulari, nu numai la RAR

ITP la particulari, nu numai la Registrul Auto Român – este ultima noutate din domeniul certificării tehnice a autovehiculelor în România, unde în prezent utorităţile continuă să deţină monopolul în branşă.

Obligaţia de a face inspecţia tehnică periodică (ITP) la Registrul Auto Român (RAR) ar putea fi eliminată în cazul unor categorii de masini.

Concret, ITP ar putea fi efectuată nu doar la RAR, ci şi la staţiile ITP autorizate, se menţionează într-un proiect de act normativ, lansat vineri în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Transporturilor.

Documentul mai prevede că periodicitatea de realizare a ITP în cazul anumitor categorii de masini ar putea fi schimbată.

Urmează să fie introdusă posibilitatea relizării ITP la vehiculele agreate pentru transportul de mărfuri perisabile şi la autovehiculele destinate transportului de persoane, care au, în afara locului conducătorului, mai mult de opt locuri pe scaune, cu o vechime mai mare de 12 ani inclusiv, cu excepţia troleibuzelor, şi la staţiile ITP autorizate, nu numai la RAR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

one + 12 =