ISCTR (Inspectoratul..." />

ISCTR a controlat transportul de persoane

ISCTR (Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier) a organizat ieri, în intervalul orar 05:00 – 08:00, în zona Autogara Militari, B-dul Iuliu Maniu, în colaborare cu Jandarmeria Română, o acţiune de control în trafic.

Acţiunea de control a ISCTR a avut ca obiectiv verificarea respectării prevederilor legale în vigoare de către operatorii de transport ce defăşoară activităţi de transport rutier public de persoane, în trafic intern şi internaţional.

Au fost verificate în trafic 33 de autovehicule. În urma verificărilor făcute de ISCTR, cu ocazia controlului s-au constatat următoarele abateri :

nerespectarea de către conducătorul auto a obligaţiei de a elibera legitimaţii de călătorie persoanelor transportate;

utilizarea unui autovehicul cu ITP expirat la transportul rutier de persoane;

utilizarea unui autovehicul la transportul rutier de persoane fără a deţine copie conformă a licenţei de transport valabile;

nerespectarea obligaţiei de a deţine la bordul autovehiculului a documentelor necesare efectuării transportului în original;

efectuarea transportului rutier cu vehicule rutiere care prezintă defecţiuni tehnice periculoase, stabilite potrivit legislaţiei în vigoare.

Ca urmare a celor constatate, au fost aplicate de către ISCTR un număr de 12 sancţiuni contavenţionale în valoare de 63.750 de lei, precum şi trei măsuri administrative, dintre care două cu suspendarea dreptului de utilizare a autovehiculelor şi una cu suspendarea copiei conforme a licenţei de transport.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eleven + nine =