Irlanda: „Moartea nu este cel mai rău lucru care se poate întâmpla în accidentele rutiere”

Oamenii care au suferit leziuni care le-au schimbat viața vorbesc la campania de siguranță rutieră de Crăciun.

Autoritatea pentru siguranța rutieră și An Garda Síochána din Irlanda au solicitat tuturor participanților la trafic să acționeze în mod responsabil și în siguranță atunci când folosesc drumurile pe toată perioada Crăciunului și a Anului Nou.

Campania de Crăciun și Anul Nou pentru siguranța rutieră din acest an, care a fost făcută la Spitalul Național de Reabilitare din Dun Laoghaire, Dublin, se concentrează asupra celor care au suferit răni grave în urma coliziunilor rutiere.

În lansarea campaniei, ministrul Transporturilor, Shane Ross, a declarat că întâlnirea cu pacienții care au suferit leziuni schimbătoare de viață a fost „o experiență extrem de emoționantă”, pe care a considerat-o atât „tragică”, cât și „emoțională”.

Siobhán O´Brien a suferit acum 18 ani o leziune cerebrală care l-a afectat pentru toată viața și a declarat: „Moartea nu este cel mai mare rău care se poate întâmpla. Cel mai rău pentru mine a fost să supraviețuiesc cu răni cerebrale. ”

Potrivit lui Moyagh Murdock, directorul executiv al Autorității pentru Siguranța Rutieră, 3.518 participanți la trafic au suferit, în perioada 2014 – 2017, o vătămare gravă, care le-a alterat viața.

 

Sursa: TISPOL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 × one =