Guvernul este ..." />

Investiţiile în petrol şi gaze vor fi stimulate

Guvernul este interesat să stimuleze investiţiile în petrol şi gaze naturale pentru independenţă energetică. Resursele de gaze din Marea Neagră pot contribui esenţial la acest obiectiv. Pentru acest motiv, investiţiile ExxonMobil şi ale altor companii vor fi sprijinite, transmite Executivul.

Într-un comunicat transmis de Guvern se arată că premierul Victor Ponta l-a primit la Palatul Victoria pe vicepreşedintele ExxonMobil, Mark Alberts. Reprezentantul ExxonMobil a prezentat progresele obţinute în operaţiunile de explorări de gaze naturale din zona continentală a României, din Marea Neagră şi intenţiile privind prezenţa pe piaţa de gaze din România şi din regiune.

„Prim-ministrul a subliniat interesul Guvernului României de a stimula investiţiile în sectorul petrol şi gaze naturale pentru a se putea atinge obiectivul independenţei energetice. «Resursele de gaze din Marea Neagră ar putea avea o contribuţie esenţială la securitatea energetică a României şi de aceea Guvernul va continua să sprijine investiţiile importante pe care ExxonMobil şi alte companii le dezvoltă în această perioadă»”, se arată în comunicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

one × four =