Investiție în Sibiu: depozit logistic, service pentru camioane și birouri de închiriat

Pe un teren de 15. 500 de mp situat pe strada Barcelona (Zona Industrială Vest), Trans Montana SRL din Sibiu va ridica două clădiri în cadrul unui proiect cu un buget evaluat la aproape 20 de milioane de lei. 10,5 milioane din acești bani provin din fonduri europene, accesate de reprezentanții Trans Montana prin intermediul programului Regio, DMI 4.1. foto

„Investiția este de tip «green-field», deci se va porni de la un teren viran pe care vor fi construite o hală pentru producție și servicii, în corpul respectiv de clădire urmând a exista și spații pentru birouri, în timp ce a doua clădire nou construită va fi destinată unor hale de depozitare și servicii.

Suprafața utilă nou creată a structurii de afaceri va fi de circa 5700 mp”, se arată într-un comunicat transmis de Agenția de Dezvoltare Centru din Alba Iulia, organismul intermediar în accesarea de fonduri europene în acest caz.

Aproape 90 de angajați

Prin proiectul depus spre finanțare, cei de la Trans Montana arată că în clădirile ridicate cu sprijin european ar urma să funcționeze un IMM, cinci microîntreprinderi, fiind create 86 de locuri de muncă.

”O clădire va avea destinația de depozit logistic, iar cea de-a doua va adăposti un service auto, pentru camioane, în principiu, și birouri pentru firma noastră și de închiriat, totodată”, a declarat Gelu Muntean (foto stânga), directorul SC Trans Montana SRL pentru Turnul Sfatului.

Termene strânse

Proiectul ”Structură de sprijinire a afacerilor destinată IMM-urilor și microîntreprinderilor Sibiu-Vest” a fost realizat de reprezentanții SC Trans Montana SRL încă din 2010, când intenția acestora a fost declarată eligibilă de către reprezentanții ADR Centru – doar că banii aveau să fie alocați numai din fondurile rămase necheltuite din alte proiecte.

Prin urmare, contractul de finanțare a fost semnat abia patru ani mai târziu, mai bine spus în cursul zilei de ieri. În condițiile în care programul de finanțare europeană a fost închis la finele anului trecut, iar ”extensia” acordată de oficialii europeni pentru România este de doi ani, și proiectul celor de la Trans Montana trebuie să se încheie până la finele lui 2015.

”E strâns termenul, într-adevăr, dar eu spun că vom reuși să ne încadrăm”, apreciază Gelu Muntean. SC Trans Montana SRL a fost înființată în 1994, unicul asociat și administrator totodată fiind Gelu Muntean.

”În anul înființării, 1994, firma a demarat activitatea având o singură camionetă cu sarcina utilă de trei tone, ajungând în 2009 să aibă un parc auto format din 77 autovehicule cu sarcina utilă cuprinsă între 2,2 și 22 tone”, se arată pe pagina de prezentare a societății.

Potrivit datelor contabile publicate de Ministerul Finanțelor, SC Trans Montana a încheiat 2012 cu venituri de peste 21 de milioane de lei, un profit de peste 670.000 și peste 50 de angajați. (Turnul Sfatului)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

fifteen − 9 =