Inundaţiile fac ravagii în ..." />

Inundaţiile fac ravagii în România

Inundaţiile fac ravagii în România. Un om a murit şi trei sunt daţi dispăruţi în judeţele Gorj, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa şi Prahova. Zeci de localităţi au fost afectate, drumuri naţionale şi judeţene blocate, gospodăriile oamenilor au fost inundate.

Peste 1.600 de angajaţi ai MAI a intervenit cu 400 de autospeciale pentru salvarea persoanelor din cele zece judeţe afectate de inundaţii: Alba, Argeş, Caraş-Severin, Dâmboviţa, Dolj, Gorj, Olt, Prahova, Teleorman şi Vâlcea.

42 de oameni din Vaideeni – Vâlcea au rămas izolaţi pe o insuliţă marţi după-amiază, între apele umflate ale pârâului Luncavăţ. Ele au fost evacuate cu elicopterele. Mai multe case din cătunul în care locuiau au fost luate de viitură, ca şi animalele din gospodării.

”Nu se poate spune câte case au fost distruse şi luate de viituri, pentru că nimeni nu poate ajunge acolo. Pe insula formată între ape au aterizat elicopterele care au luat oamenii. Este o imagine de coşmar, e ceva infernal, copaci întregi au fost luaţi şi sunt purtaţi de ape”, a afirmat prefectul de Vâlcea.

Oamenii evacuaţi au fost duşi la şcoală sau la unele pensiuni din zonă. Multe persoane evacuate nu au posibilităţi financiare şi au nevoie de ajutor din partea autorităţilo, pentru a-şi reface casele luate de viituri.

Un bărbat a fost luat de viitură

Un bărbat de 72 de ani a fost luat de viitură în localitatea argeşeană Vedea şi a fost declarat mort de medicii SMURD, care au încercat zeci de minute să-l resusciteze.

Reprezentanţii Prefecturii Argeş au spus că bărbatul era în căruţă, când venit o viitură puternică, calul s-a speriat, iar bătrânul a căzut din căruţă şi a fost luat de ape.

Tot în Argeş, o persoană a fost dată dispărută, a anunţat secretarul de stat Raed Arafat, ce nu a putut furniza detalii.

O altă persoană dată dispărută după viituri

Un bărbat de 38 de ani din Stoeneşti e dat dispărut, fiind căutat de autorităţi, potrivit Poliţiei Vâlcea, care spune că şansele ca acesta să mai fie în viaţă sunt minime.

Localnicii spun că l-au văzut pe bărbat luat de apele pârâului Dobriţoaia, fără să-l poată ajuta.

Trei sate sunt izolate în zona Păuşeşti, după ce un drum comunal a fost distrus de ape. Şi DJ 703, ce face legătura între Racoviţa şi Perişani, e blocat din cauza aluviunilor.

Marţi seară, pompierii vâlceni au intervenit şi în Suteşti, unde două persoane şi 24 de animale au rămas izolate pe o insuliţă de pe râul Pesceana.

Pompierii salvează alte opt persoane izolate

Pompierii de la ISU Vâlcea au intervenit marţi seara cu o barcă pneumatică pentru salvarea a opt oameni izolaţi pe o insulă dintre apele revărsare ale râului Bistriţa, la 150 de metri de mal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 + 17 =