Ploile torenţiale care au afect..." />

Inundații în sud-estul Franţei

Ploile torenţiale care au afectat duminică sud-estul Franţei s-au soldat cu cel puţin doi morţi şi o persoană dată dispărută, au anunţat autorităţile locale. foto

Mai multe localităţi situate între Hyères şi Le Lavandou au fost grav afectate de ploile care au început să cadă în zonă încă de vineri şi vor continua până luni dimineaţă. Aproximativ 20 de drumuri departamentale au devenit impracticabile, iar traficul feroviar a fost suspendat în această zonă, unde 4.000 de locuinţe au rămas fără curent electric în cursul după-amiezii. În departamentul vecin Alpes-Maritimes, afectat de asemenea de ploi puternice, aproximativ zece drumuri au fost închise circulaţiei, duminică, din cauza unor alunecări de teren care, pe alocuri, au blocat accesul în unele sate. 

Un bărbat în vârstă de 73 de ani a decedat în propria piviniţă, iar un altul în maşina sa, luată de ape, la Pierrefeu. O altă persoană, aflată pe ambarcaţiunea sa, a fost dată disparută, la La Londe-les-Maures, în apropiere de Hyères, a anunţat reprezentantul statului, citat într-un comunicat.

Începând de duminică de la amiază, aproximativ 155 de persoane din localităţile afectate au fost evacuate cu ajutorul elicopterului. Duminică seara, locuitori din cartierul Oratoire, la Hyères, erau evacuaţi cu ajutorul unor ambarcaţiuni, informează Mediafax, cu referire la constatările AFP.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

two × 1 =