P..." />

Inundaţii în Bulgaria după ploile abundente din ultimile ore

Ploile abundente din ultimile ore au provocat inundaţii în mai multe zone din Bulgaria. Starea de urgenţă a fost decretată în satul Petrici din centrul Bulgariei, unde râul Topolniţa, care s-a revărsat, a inundat mai multe case din centrul localităţii. foto

O furtună puternică şi ploi torenţiale au inundat satul Poibrene din regiunea Panaghiurişte (sudul Bulgariei). Apa a intrat în locuinţe şi a inundat terenuri agricole şi subsoluri. În regiunea Kărdjali (sud), nivelul râurilor din mai multe localităţi a crescut. O ploaie torenţială a inundat, miercuri seară, şi capitala Bulgariei, Sofia. Mai multe mijloace de transport şi autoturisme au fost blocate în pasaje subterane. 

Echipe de salvare au scos patru persoane dintr-o maşină, care a rămas blocată într-un pasaj subteran din cartierul sofiot Vrajdebna. Apa ajunsese la geamurile autoturismului şi inundase deja motorul. Circulaţia în zona respectivă a fost întreruptă. Un incident similar a avut loc în alt cartier din Sofia, unde echipele de intervenţie au acţionat pentru a degaja mai multe maşini şi un autobuz dintr-un pasaj. Primarul Sofiei, Iordanka Fandăkova, a dispus monitorizarea permanentă a râurilor care traversează capitala, după ce nivelul acestora a crescut cu 20 de centimetri.

Cod galben de ploi torenţiale a fost anunţat astăzi pentru 13 regiuni din Bulgaria: Vidin, Montana, Vraţa, Loveci, Gabrovo, Pazardjik, Plovdiv, Stara Zagora, Sliven, Smolian, Kărdjali, Haskovo şi Iambol. În aceste zone, precipitaţiile preconizate sunt de circa 20-30 de litri pe metrul pătrat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

one + 7 =