..." />

Interdicția importurilor din Rusia stagnează tranzitul prin Belarus

Interdicția pentru produsele europene din partea Federației Ruse afectează tranzitul de mărfuri din Republica Belarus. Volumul tranzitului de mărfuri nu a crescut, dar a rămas la nivelul indicatorilor din anul trecut, a declarat șeful departamentului tarnsport din Ministerul Transporturilor și Comunicațiilor din Belarus, Serghei Dubina. foto

„Volumul tranzitului de mărfuri pe teritoriul țării noastre nu s-a redus, dar a rămas la nivelul anului trecut atât după numărul de curse efectuate, cât și după tonaj. Acesta este însă un indicator negativ, pentru că noi înregistram în fiecare an o creștere a tranzitului cu 10%”, a explicat Dubina.

Ministerul Transporturilor din Belarus speră la redresarea situației odată cu începerea activității Uniunii Economice Eurasiatice. „De la 1 ianuarie 2015 transportatorii belaruși vor putea transporta în și din țările membre ale uniunii fără autorizații speciale. Scopul nostru este să păstrăm traficul de mărfuri la aceeași indicatori pe care i-am avut în anul trecut și să nu admitem falimentarea transportatorilor noștri. Sancțiunile nu sunt permanente”, a mai spus oficialul belarus.

Din cauza reducerii fluxului de mărfuri pe piața europeană, în Belarus a apărut situația surplusului de vehicule. În consecință, s-au redus ratele de transport. În noile condiții, Belarus este nevoită să caute mărfuri în alte state. Dacă anterior principalele țări erau Germania și Franța, acum transportul de mărfuri se face din Cehia, Grecia, Ungaria.

„Transportăm nu doar în Rusia, dar și în tranzit prin Rusia în Mongolia, Uzbekistan, Tadjikistan. În afară de aceasta, a rămas nefolosit un număr mare de camioane frigorifice, care anterior erau utilizate în transporturile pe direcția Europa-Rusia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

10 − eight =