Sistemul de ..." />

Înţelegeri internaţionale pentru combustibili bio

Sistemul de inovare stabil al sectorului automobilelor a generat constant inovații, pentru a răspunde cererii consumatorilor și a ieşi în întâmpinarea înăspririi reglementărilor de mediu. Cu toate acestea, sunt unele indicii că o mare parte dintre inovațiile făcute până în prezent au fost incrementale, pentru utilizarea infrastructurii rutiere și de alimentare existente. În paralel, se adaugă inovațiile în fabricație, menite să reducă costurile și să îmbunătăţească maşinile calitativ.

Cu o concurență mondială tot mai mare, pe de o parte, și apariția mai multor inovații radicale, ca vehiculele electrice, sistemul de inovare e de asemenea în schimbare. Trendul spre reducerea progresivă a emisiilor de CO2 şi alte noxe a dus la oportunități pentru unii dintre noii intrați. Astfel, au apărut în lumea fabricanţilor de autovehicule Tesla în Statele Unite şi Loremo în Germania.

Corespunzător, au intrat în branşă fabricanţi de baterii, celule de combustibil și alte tehnologii pentru surse alternative de energie, ca nanotuburile de carbon pentru reţeaua necesară funcţionării vehiculelor electrice.

Trenurile de rulare cu acţionare electrică sunt obişnuite în alte industrii, astfel încât cunoștințele de bază pentru construcția de vehicule cu trenuri electrice există de mult timp. În schimb, folosirea tehnologiilor avansate pentru baterii de acumulatori pe bază de Li-ion și a celor pentru realizarea industrială a pilelor de combustie sunt activități specializate și trebuie puse la dispoziția industriei (sau încorporate de ea). Prin urmare, a fost necesar ca producătorii de automobile să încheie acorduri cu specialiştii în fabricarea de baterii de celule electrice.

Alianţe pentru biocombustibili

albastru = companii petroliere

galben = chimie, instituţii de învăţământ şi cercetare

kaki = agricultura

portocaliu = biocombustibili de prima generaţie

verde închis = biocombustibili de a doua generaţie

verde deschis = alte entităţi

În numărul trecut al revistei, explicam că, din cauza modului de concentrare global al tehnologiei şi evoluţiei plenare a pieţelor aferente, marii fabricanţi auto au realizat alianţe specifice. Ne refeream la alianţele pentru producerea de vehicule electrice.

Într-un mod similar, marile companii petroliere, prin industria chimică specializată în acest obiectiv economic, a lansat companii de tip start-up, împreună cu institutele de cercetare, pentru a descoperi tehnologii avansate de producere a biocombustibililor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 × one =