Întâlnire a lui Dan Şova cu oficialii DG Regio din Comisia Europeană

Ministrul Transporturilor, Dan Șova, s-a întâlnit cu delegația Comisiei Europene – DG Regio, condusă de directorul general Walter Deffa. Subiectele principale abordate de reprezentanții Comisiei au fost Master Planul General de Transport, fazarea proiectelor POS-Transport și absorbția acestora.

Ministrul Dan Șova le-a prezentat oficialilor calendarul elaborării Master Planului, care în momentul de față se află în faza finală, urmărind metodologia Comisiei Europene.

„Urmărim să livram un Master Plan care să întrunească toți parametrii de calitate și care să fie un punct de referință în dezvoltarea sectorului transporturilor pentru următoarele două decenii.

Raportul final privind Master Planul General de Transport va fi prezentat în data de 30 iunie în Guvern. Evaluarea strategică de mediu se desfășoară în paralel cu elaborarea Master Planului, iar conform calendarului emiterea acordului de mediu pentru Master Plan și predarea raportului de mediu final vor fi făcute pe 20 august 2014.”

MT a colaborat cu Ministerul Fondurilor Europene și cu experții BEI pentru dezvoltarea proiectelor a căror implementare depășește 31 decembrie 2015 și la împărțirea pe faze a acelor proiecte pretabile la fazare.

Lista acestora din urmă va fi prezentată Comisiei Europene și Comitetului de Monitorizare al POS-T. În alocarea financiară 2007 – 2013 au fost absorbiți 430 de milioane de euro.

„În anul 2013, sub conducerea ministrului Dan Șova, CNADNR a înregistrat o absorbţie de 148%, fiind absorbite 569 de milioane de euro”, susţine MT.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × five =