Poliţiş..." />

Instructor auto din Cluj, prins băut în timp ce profesa

Poliţiştii clujeni, sprijiniţi de inspectorii din ISCTR, au depistat un instructor auto din Cluj băut în trafic, chiar în timp ce îi învăţa pe elevi să conducă. Incidentul a avut loc pe strada Plevnei. Bărbatul şi-a pierdut acum dreptul de a profesa.

„Acţiunile poliţiştilor clujeni au vizat cu precădere, activităţile derulate de către instructori din cadrul şcolilor de şoferi care nu respectă normele rutiere în trafic. S-a avut în vedere şi respectarea de către aceştia a metodologiei de desfăşurare a cursurilor de pregătire practică a persoanelor care doresc să obţină permisul de conducere.

În acest context, pe strada Plevnei, din municipiul Cluj-Napoca, a fost depistat un instructor auto, de 44 de ani, în timp ce pregătea cursanţi pentru obţinerea permisului de conducere, deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

Bărbatul de 44 de ani, din Cluj-Napoca, a fost testat cu aparatul etilotest şi a reieşit că avea o concentraţie de 0,30 mg/l alcool pur în aerul expirat. În baza celor constatate, instructorului auto i s-a reţinut permisul de conducere pentru 90 de zile şi a fost amendat contravenţional cu 810 lei, conform prevederilor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

Totodată, acestuia i s-a retras atestatul profesional în baza căruia derula activităţile de instruire în vederea obţinerii permisului de conducere”, au anunţat poliţiştii clujeni.

Aceştia vor continua acţiunile de prevenire şi sancţionare a acestui gen de fapte, astfel încât siguranţa celorlalţi participanţi la trafic să nu fie periclitată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

four + 2 =