C..." />

INGENIOS Fără viraje la stânga economiseşti banii de benzină

Cu ajutorul dispozitivelor de urmărire de pe vehiculele companiei, inginerii UPS au descoperit o metodă ingenioasă prin care să reducă costurile livrărilor: eliminarea virajelor la stânga, informează website-ul Descoperă.ro.

Aceasta a permis companiei să consume cu 38 de milioane de litri mai puţină benzină din anul 2004 până acum, reducând emisiile de carbon cu 100.000 de tone metrice, ceea ce este echivalentul eliminării a 5.300 de maşini de pe străzi pentru un an întreg.

Care e secretul descoperit de UPS? Simplu: minimizarea sau chiar eliminarea virajelor la stânga. Soluţia e simplă, dar extrem de eficientă.

„Am început să rafinăm conceptul în anul 2001, când sistemele de urmărire s-au îmbunătăţit semnificativ”, explică Elizabeth Rasberry, PR manager la UPS.

Mai multe date despre cum s-a comportat un vehicul în timpul livrării au permis UPS să vadă că „o cauză semnificativă a timpului pierdut era că şoferii virau la stânga, mergând contra fluxului traficului”. Pornind de la această descoperire, UPS a explorat rute în care elimina complet virajele la stânga, apoi a comparat datele.

Chiar dacă maşinile parcurgeau o distanţă mai mare, rezultatele au arătat că şoferii puteau livra mai multe pachete în mai puţin timp, producând mai puţine emisii poluante dacă făceau o serie de viraje la dreapta. Soluţia era profitabilă, aducea beneficii clienţilor şi creştea siguranţa şoferilor.

UPS e cea mai mare companie de logistică din lume, livrând zilnic 15 milioane de pachete la 6,1 milioane de clienţi din 220 de ţări.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

8 − 2 =