Infrastructura logistică în Rusia rămâne la nivelul „lumii a treia”

Logistica din Rusia este la nivelul țărilor din Africa, America Latină şi a altor state din lumea a treia. Cel puțin asta arată un clasament privind infrastructura logistică din lume, realizat de Banca Mondială. În acest rating Rusia deține locul 95, fiind depășită puțin de Guineea-Bissau, El Salvador, Siria, Belarus şi Bolivia (care s-au situat pe locurile 94 – 90). O situație mai proastă decât în Rusia este în țări precum Liban, Togo, Republica Centrafricană, Macedonia şi Armenia (de la 96 la 100). foto

În clasamentul din anul 2010 Rusia a obținut locul 94, iar în primul studiu de acest fel, realizat de Banca Mondială în anul 2007, Rusia s-a clasat pe locul 99.

Rating-ul este realizat în baza unor sondaje la care răspund reprezentanții care dețin afaceri în domeniul logisticii. Respondenții apreciază pe o scară de la unu la cinci infrastructura din opt țări, care le sunt cele mai cunoscute. Evaluarea se face în funcție de șase criterii: serviciile de logistică, serviciile vamale, infrastructura de transport, sistemele de urmărire a transportului mărfurilor, organizarea transportului internațional și livrarea punctuală a mărfurilor.

Potrivit sondajului, în acest an Rusia a obținut un scor mediu de 2,58 de puncte. Liderul clasamentului este Singapore care a acumulat 4,01 de puncte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

16 − 9 =