Infrastructura de transport a Republicii Turkmenistan a fost prezentată la Constanța

Compania Națională Administrația Porturilor Maritime SA Constanța (APMC) și ambasada Republicii Turkmenistan din România, au organizat, pe 21 noiembrie, masa rotundă pe tema „Perspectivele creării coridorului de transport între Marea Caspică și Marea Neagră și rolul Turkmenistanului și României în acest proces”. foto

La eveniment au participat reprezentanți ai misiunilor diplomatice din Georgia, Azerbaijan, Kazakhstan, ai Ministerului Transporturilor din România, Camerei de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța, oameni de afaceri, precum și o delegație a portului maritim internațional Turkmenbashi.

Ambasadorul Turkmenistanului la București, Șohrat Jumayev, a vorbit despre interesul manifestat de Turkmenistan pentru crearea și dezvoltarea coridorului de transport între Marea Caspică și Marea Neagră.

Potrivit unui comunicat de presă, difuzat de Ministerul Afacerilor Externe de la Așgabad, Turkmenistan și România au convenit crearea unui grup de lucru comun care va examina cele mai bune modalități de transport și comerț de pe coridorul Marea Neagră-Marea Caspică, folosind avantajele porturilor Constanta și Turkmenbashi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

fifteen + 1 =