La REFERENDUM cetățenii ..." />

Informații generale despre referendum

La REFERENDUM cetățenii sunt chemați să își exprime voința prin vot, în zilele de 6 și 7 octombrie 2018, după cum urmează:

  1. în ziua de sâmbătă, 6 octombrie 2018, între orele 7,00 și 21,00;
  2. în ziua de duminică, 7 octombrie 2018, între orele 7,00 și 21,00.

Cetățenii care participă la referendumul național au dreptul să se pronunțe prin „DA” sau „NU” la întrebarea înscrisă pe buletinul de vot.

Pentru șoferi :

Cetățeanul care, în ziua referendumului național, se află într-o altă localitate decât cea în care este înscris în lista electorală poate să își exercite dreptul de vot în localitatea respectivă, la orice secție de votare, urmând a fi înscris într-o lista suplimentară de către președintele biroului electoral al secției de votare, pe baza actului de identitate sau a adeverinței care ține loc de act de identitate.

Pentru alegătorii care se află în străinătate în ziua votării, Ministerul Afacerilor Externe organizează secţii de votare pe lângă misiunile diplomatice, oficiile consulare, secţiile consulare şi institutele culturale din străinătate. Ministerul Afacerilor Externe poate organiza, cu acordul autorităţilor străine, secţii de votare şi în afara secţiilor de votare menționate mai sus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

three × 5 =