RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL: Înce..." />

Info TURCIA

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Începând cu data de 18 martie, sunt închise frontierele terestre (Bulgaria: Kapikule, Hamzabeyli, Derekoy; Grecia: Ipsala, Uzunkopru – frontieră feroviară, Pazarkule) și maritime cu Bulgaria și Grecia, ca măsură de precauție în combaterea COVID-19. Autoritățile au anunțat că această măsură nu afectează traficul de mărfuri.

 

Conform deciziei:

 • Cetățenii greci, bulgari sau din state terțe care vor sosi la punctele de frontieră terestră sau maritimă menționate nu mai pot intra în Turcia.
 • Cetățenii greci și bulgari care au permis de ședere în Turcia pot intra în țară, în conformitate cu măsurile luate de Ministerul Sănătății.
 • Cetățenii turci care au permis de ședere în Grecia sau Bulgaria pot părăsi țara sau pot intra în țară o singură dată până la încheierea pandemiei COVID-19.
 • Autoritățile din Republica Turcia au informat Ambasada României la Ankara că cetățenii români nu vor întâmpina probleme la plecarea din Turcia.

 

 • De asemenea, sunt închise granițele terestre cu Azerbaidjan, Iran și Irak.

 

 • Situația transportului aerian de pasageri (conform website Turkish Airlines, 22.03.2020, ora 09:00 )
  • Au fost suspendate zborurile de pasageri către și dinspre: Algeria, Austria, Azerbaidjan, Bahrain, Bangladesh, Belgia, Benin, Burkina Faso, Camerun, Columbia, Coasta de Fildeș, Croația, Republica Democrată Congo, Danemarca, Egipt, Elveția, Emiratele Arabe Unite, Guineea Ecuatorială, Franța, Gambia, Georgia, Germania, Ghana, Guinea, Hong Kong-China, Ungaria, Indonezia, Iran, Irak, Italia, Iordania, Kazahstan, Kenya, Kuweit, Kârgâzstan, Letonia, Liban, Macedonia de Nord, Madagascar, China continentală (Shanghai, Beijing, Guangzhou, Xi’an), Marea Britanie, Malaezia, Maldive, Mali, Mauritania, Mauritius, Republica Moldova, Mongolia, Muntenegru, Maroc, Mozambic, Nepal, Olanda, Nigeria, Norvegia, Oman, Panama, Polonia, Portugalia, Qatar, Rwanda, Arabia Saudită, Senegal, Seychelles, Sierra Leone, Slovenia, Somalia, Africa de Sud, Coreea de Sud, Spania, Sri Lanka, Sudan, Suedia, Tanzania, Thailanda, Tunisia, Turkmenistan, Uganda, Ucraina, Uzbekistan, Venezuela, Vietnam, Zambia;
  • Din 23 martie, zboruri suspendate: Cehia (în perioada 19-22 martie se efectuează doar un singur zbor pe zi către această destinație), Irlanda, Serbia;
  • Din 24 martie, zboruri suspendate: Canada, Pakistan, Filipine;
  • Din 25 martie, zboruri suspendate: Finlanda, Lituania, Ciad;
  • Din 27 martie, zboruri suspendate: Estonia;
  • Către Israel: Turkish Airlines operează două zboruri pe zi;
  • Mai multe informații pe site-ul Turkish Airlines: https://www.turkishairlines.com/en-tr/announcements/coronavirus-outbreak/cancelled-flights/

 

 • Nu le este permis accesul în Turcia cetățenilor rezidenți ai următoarelor țări: Austria, Belgia, Danemarca, Egipt, Franța, Germania, Iran, Irak, Irlanda, Italia, Olanda, Norvegia, Republica Populară Chineză, Spania, Suedia, Elveția, Arabia Saudită, Coreea de Sud, Emiratele Arabe Unite, Regatul Unit (informații valabile la 22.03.2020).

 

MĂSURI PE PLAN INTERN:

 • Începând cu 16 martie a.c., Turcia a suspendat cursurile în sistemul de învățământ primar, gimnazial și liceal timp de o săptămână, iar cursurile în sistemul universitar au fost suspendate pentru trei săptămâni. Până la 30 martie, toate bibliotecile publice aflate în subordinea Ministerului Culturii și Turismului vor fi închise.
 • Începând cu 17 martie a.c., ora 00:01, autoritățile din Republica Turcia au închis temporar cafenele, sălile pentru evenimente familiale, cinematografele, teatrele, restaurantele, sălile de concerte, centrele de performanță, sălile de sport și locuri de joacă interioare pentru copii. Măsura este valabilă pe întreg teritoriul Turciei. Totodată, acestea au interzis desfășurarea competițiilor sportive cu spectatori, măsură valabilă până la sfârșitul lunii aprilie. Începând cu 16 martie a.c., Turcia a luat decizia închiderii temporare a tuturor barurilor și cluburilor de noapte. Asociația Centrelor Comerciale și Investitorilor din Turcia a anunțat reducerea programului în mall-uri pentru intervalul 12:00-20:00.
 • Începând cu 21 martie, persoanele cu vârsta de 65 de ani și peste, precum și persoanele cu boli cronice au interdicția de a părăsi domiciliul. Statul va sprijini aprovizionarea acestora, fiind puse la dispoziție trei numere speciale de telefon: 112, 155 și 156 (se pot face excepții pentru cazurile urgente legate de aprovizionare sau deplasări la farmacii).
 • Începând cu 22 martie, activitățile în aer liber precum picnicul sau grătarele sunt interzise.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

sixteen + 8 =