Ministrul moldovean de Externe, ..." />

Info EurActiv: Ce vrea Moldova?

Ministrul moldovean de Externe, Nicu Popescu, a venit luni la București pentru a discuta cu omologul român despre relațiile bilaterale și parcursul european al țării sale.

El a încercat să ridice vălul asupra situației din țara sa, pe care nici măcar românii n-o înțeleg. Pe scurt, moldovenii vor relații bune și cu UE și SUA, dar și cu Rusia. Pe termen scurt, în relația cu România, Chișinăul dorește deblocarea unor proiecte împotmolite în ultimul timp, precum gazoductul Ungheni-Chișinău.

Până la deblocarea unor proiecte mai importante, birourile vamale Albiţa – Leușeni, Sculeni – Sculeni și Giurgiulești – Giurgiulești vor fi modernizate cu fonduri europene, în cadrul Programului Operațional Comun România-Republica Moldova 2014-2020.

Astăzi ajunge la București și premierul Maia Sandu. Într-un scurt interviu acordat Report.md, ea a vorbit și de combaterea fenomenului fake-news și a propagandei ruse. #NED

Maia Sandu se întâlnește de la ora 8:00 cu președintele Klaus Iohannis, abia întors de la Summitul prelungit al șefilor de stat și de guvern de la Bruxelles. Imediat după întâlnire, șeful statului se va întoarce în capitala Europei, unde vor continua discuțiile complicate privind numirea șefilor instituțiilor europene.

 

Foto: Fanatik 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nine − four =