RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL: În..." />

Update Info BULGARIA

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Începând cu data de 20 martie, ora 00.00, până la 17 aprilie , este interzisă intrarea pe teritoriul Bulgariei a tuturor cetățenilor statelor-terțe în raport cu UE și spațiul Schengen, prin toate punctele de frontieră.
 • Rămâne în vigoare interdicția impusă la 18 martie, prin care nu se permite intrarea pe teritoriul Bulgariei a persoanelor care sosesc din Italia, Spania, Franța, Marea Britanie, Germania, Olanda, Elveția (cu excepția cetățenilor bulgari, a membrilor familiilor acestora și a persoanelor cu drept de ședere). Cetățenilor statelor membre UE și Schengen menționate mai sus și membrilor familiilor acestora li se permite tranzitul pe teritoriul Bulgariei, pentru a se deplasa în statul în care trăiesc sau locuiesc.
 • Sunt exceptați de la măsurile de mai sus: i) specialiștii în sănătate, cercetătorii și specialiștii în îngrijirea persoanelor în vârstă; personalul de transport, implicat în transportul de mărfuri, echipajele aeronavelor comerciale, alte categorii de personal de transport, după necesitate; ii) diplomații, funcționarii organizațiilor internaționale, personalul militar și personalul umanitar, în îndeplinirea atribuțiilor de serviciu; iii) persoanele care călătoresc din motive umanitare; iv) cetățenii statelor terțe care au permis de ședere într-un stat membru UE și care tranzitează Bulgaria pentru a se deplasa în statul în care trăiesc sau locuiesc.
 • Cetățenii bulgari sau cetățenii străini cu drept de ședere în Bulgaria care sosesc din China, Iran, Bangladesh, India, Maldive, Nepal, Sri Lanka, Regatul Spaniei, Italia, Coreea de Sud, Coreea de Nord, Marea Britanie, Franța, Germania, Olanda și Elveția sunt plasați în carantină 14 zile.
 • Compania Națională a Căilor Ferate din Bulgaria (BDJ) a anunțat faptul că, începând cu data de 17 martie, se suspendă circulația trenurilor internaționale pe teritoriul Republicii Bulgaria.
 • Începând cu data de 17 martie se suspendă zborurile în și dinspre Italia și Spania.
 • În aeroporturi sunt amplasate camere termice, iar în toate punctele de trecere a frontierei există personal specializat cu termometre mobile.
 • La intrarea în Bulgaria, autoritățile pot dispune măsuri, inclusiv de control medical, teste de laborator, plasarea în carantină.
 • Sunt închise temporar anumite puncte de frontieră cu Bulgaria: dinspre Serbia (Bregovo, Strezimirovtsi, Otomantsi, Gradina și Vrashka Chuka – prin ultimele două este permis doar accesul camioanelor) și dinspre România (Negru-Vodă, Lipnița, Dobromir, Zimnicea, Turnu-Măgurele și Bechet, acesta din urmă fiind deschis doar pentru traficul de autocamioane). Republica Macedonia de Nord nu permite accesul pe teritoriul său, cu excepția traficului de mărfuri. Turcia nu permite accesul pe teritoriul său cetățenilor străini; traficul de mărfuri se desfășoară prin punctul de frontieră Kapitan Andreevo și Lesovo.

EXCEPȚII ȘI PREVEDERI PRIVIND TRANZITUL:

 • Șoferii vehiculelor grele de marfă vor putea intra pe teritoriul Bulgariei, încărca/descărca marfa și imediat să părăsească teritoriul Bulgariei într-un termen de maxim 24 de ore.
 • Autoritățile bulgare vor asigura tranzitul camioanelor de marfă prin organizarea de convoaie și stabilirea preliminară a itinerariului de deplasare și a locurilor special amenajate pentru alimentare și odihnă.
 • Începând cu 18 martie, Bulgaria nu permite intrarea pe teritoriul său a autocamioanelor care sosesc din Iran.

MĂSURI ÎN PLAN INTERN:

 • La 13 martie , prin ordin al ministrului sănătății, au fost suspendate activitățile restaurantelor, barurilor, centrelor comerciale – cu excepția farmaciilor și magazinelor alimentare – și au fost restricționate mai multe activități publice. Au fost întărite sancțiunile administrative și penale pentru nerespectarea carantinei.
 • De asemenea, sucursalele bancare, birourile și unitățile alimentare rămân deschise. Unitățile comerciale care se găsesc în afara mall-urilor pot funcționa cu condiția respectării stricte a limitării accesului cumpărătorilor. În cazul în care autoritățile de control bulgare identifică la fața locului formare de cozi sau aglomerări de cumpărători, unitățile respective vor fi închise imediat. Unitățile de alimentație publică și restaurantele pot funcționa în regim de catering.
 • Începând cu 17 martie, nu mai mult de două persoane adulte vor putea să viziteze sau să fie prezente într-un spațiu public, fie interior, fie exterior.
 • A fost transmisă recomandarea către primării ca, începând cu data de 15 martie 2020, piețele de legume și fructe să fie închise.
 • Autoritățile locale au decis închiderea pârtiilor de schi și a tuturor societăților comerciale cu activitate în domeniu din Bansko, Pamporovo și Borovets. Stațiunea Bansko este sub carantină din 17 martie 2020.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

10 + 9 =