RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL: Con..." />

Update INFO AUSTRIA

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

  • Controale la frontierele cu: Italia, Elveția, Liechtenstein, Ungaria și Slovenia. (Notă: Germania a instituit din 16.03 controale severe la granița cu Austria, poate fi refuzată trecerea.)
  • IMPORTANT: La trecerea frontierei Austria-Ungaria (Nickelsdorf, autostrada A4) cetățenii români pot tranzita spre Ungaria din 19.03.2020 numai noaptea între orele 21:00-05:00. ATENȚIE: Sunt posibile aglomerații foarte mari.
  • A fost interzis accesul dinspre Italia, al persoanelor care doresc să rămână în Austria și nu posedă certificat medical care atestă starea de sănătate, nu mai vechi de 4 zile (în limba germană, engleză, franceză sau italiană). Cetățenii care sosesc din Marea Britanie și Irlanda de Nord, Rusia, Olanda, Ucraina, Elveția, Liechtenstein, Franța, Spania, pot intra in Austria dacă prezintă certificat medical care atestă starea de sănătate, nu mai vechi de 4 zile.
  • Pot intra pe teritoriul Austriei cetățenii austrieci și cetățenii străini fără certificat medical și care au domiciliul sau reședința în Austria, cu obligația de a intra în carantină 14 zile la domiciliu.
  • Este permisă intrarea dinspre Italia, Marea Britanie și Irlanda de Nord, Rusia, Olanda, Ucraina, Elveția, Liechtenstein, Franța și Spania și tranzitarea fără oprire a teritoriului Austriei pentru: (1) persoane care călătoresc spre alte țări, fără oprire și cu semnarea unei declarații în acest sens, dar numai în măsura în care poliția de frontieră nu decide altfel; (2) transportul de marfă, navetiștii în interes de serviciu, forțele de intervenție. ATENȚIE! Din 16.03.2020, și personalul diplomatic (în sensul art. I(e) al convenției de la Viena) se supune acelorași condiții.
  • Au fost suspendate trenurile cu Italia și o serie de alte destinații (Slovacia, Republica Cehă, Elveția, Spania, Franța, Liechtenstein), inclusiv România.
  • S-au suspendat zborurile cu: Italia, China, Coreea de Sud, Iran, Spania, Franța, Elveția, UK, Olanda, Rusia și Ucraina. Excepție de la aceste măsuri fac zborurile de transport marfă, medicale, și tranzit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

19 − 12 =