C..." />

Începând de astăzi vânzarea alcoolui în Turcia este limitată

Controversata lege privind limitarea vânzarii și publicitatea la băuturi alcoolice din Turcia intră în vigoare astăzi (09 septembrie), în ciuda criticilor în curs de desfășurare.

Comercianții cu amănuntul nu vor mai fi autorizati să vândă băuturi alcoolice între 22 și 6 dimineața, și vânzarea de alcool lângă școli și locuri de cult, de asemenea, vor fi interzise, în conformitate cu proiectul de lege.

Noua lege va intra în vigoare la miezul nopții, înainte de trecerea la orele listate mai sus . Criticii spun că inevitabil vor fi încălcări ale noii legi.

Mai multe campanii de publicitate vor fi, de asemenea, complet interzise, cum ar fi promotii, activități sponsorizate, festivaluri și cadouri gratuite. Singura excepție va fi târgurile destinate comercializării internaționale de băuturi alcoolice.

Multe companii au oprit deja campaniile lor publicitare. Diageo, cel mai mare distilator mondial de băuturi alcoolice, și-a exprimat îngrijorarea cu privire la legislație inca din luna mai cand proiectul a fost primul discutat în Parlament. În 2011, a achizitionat Mey İçki,  producător al tradiționalului Raki turcesc, pentru 2.1 miliarde dolari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

three × four =