În Ucraina va apărea un registru online al oficialilor corupţi

De la 1 ianuarie 2014, pe site-ul Ministerului Justiţiei din Ucraina (www.minjust.gov.ua) va apărea un registru unic al oficialilor corupţi, care va conţine numele persoanelor condamnate pentru mită. foto

Registrul există din luna februarie a anului trecut şi conţine decizii judecătoreşti emise dupa 1 iulie 2011 (data intrării în vigoare a Legii ucrainene privind prevenirea şi combaterea corupţiei), însă a funcţionat mai mult sub formă de test, urmând să fie lansat oficial abia peste peste câteva luni. 

„Site-ul Ministerului Justiţiei va conţine o fereastră, care va redirecţiona utilizatorul la pagina registrului unic al oficialilor corupţi. Nu va exista niciun fel de cod de acces sau restricţii”, asigură o reprezentantă a Ministerului Justiţiei de la Kiev, Tatiana Toţkaia. Potrivit acesteia, în registrul unic al oficialilor corupţi vor fi trecute doar persoanele care vor fi găsite vinovate de către o instanţă de judecată, atunci când împotriva acestora vor fi impuse măsuri disciplinare sau odată cu intrarea în vigoare a unui verdict.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

four × 5 =