Noul primar al Pa..." />

În Paris se va circula cu maxim 30 km pe oră

Noul primar al Parisului, Anne Hidalgo, a pregătit un proiect revoluționar de mobilitate durabilă, prin care, practic, pe majoritatea străzilor orașului se va circula cu viteza maximă de 30 km/oră. foto

Singurele excepții de la plan o fac străzile de-a lungul celor două maluri ale Senei, unde limita de viteză va fi de 50 km/h și cele mai intens circulate străzi de la periferia orașului, unde limita de viteză va scădea de la 80 la 70 km/h. 

La polul opus al vitezei se află așa-numitele zone de „întâlnire”, unde pietoni, bicicliști și automobiliști își împart șoseaua, aici viteza este limitată la 20 km/oră. O adevărată revoluție franceză a vitezei.

Această inițiativă politică majoră nu a avut însă loc peste noapte, deoarece de câțiva ani a existat o creștere constantă a numărului de zone rezervate doar pentru pietoni, și, mai recent, în zonele pietonale, denumite „zonele eco”, viteza de top era deja limitată la 30 km/oră.

Reducerea limitei de viteză propusă de primăria Parisului vizează nu numai diminuarea emisiilor poluante, dar și scăderea numărului de accidente de circulație. (România Liberă)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

11 + 16 =