Începând cu ..." />

În Moldova, şoferii străini vor plăti taxa de drum

Începând cu anul 2013, în Republica Moldova va fi introdusă o nouă taxă – vinietă, care va fi percepută de la proprietarii automobilelor neînregistrate în ţară pentru utilizarea drumurilor. Prevederea respectivă se conţine în politica bugetar-fiscală pe anul 2013, care a fost aprobată recent de Parlamentul de la Chișinău. foto

Potrivit reprezentanţilor Ministerului Finanţelor, această taxă va fi introdusă pentru ca toţi utilizatorii drumurilor să contribuie la întreținerea infrastructurii. Mărimea taxei, deocamdată, nu a fost stabilită. Mecanismul de impozitare va fi aprobat în termen de trei luni de la intrarea în vigoare a legii privind adoptarea politicii fiscale.

În prezent, potrivit Codului Fiscal în vigoare, taxe pentru utilizarea drumurilor din Republica Moldova se plătesc doar pentru microbuze, autobuze și camioane. Spre exemplu, valoarea taxei pentru un microbuz cu 9 locuri de pasageri constituie 25 de euro pentru intrarea pe teritoriul țării, iar taxa de tranzit este de 40 de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

five × 4 =