În curând vor fi deschise trei noi puncte de frontieră între Serbia şi România

Potrivit acordului dintre Guvernele Serbiei şi României, până la mijlocul lunii noiembrie, între cele două state se vor deschide trei noi puncte permanente de frontieră, unul dintre ele fiind Jasa Tomic – Foeni. Pe partea sârbească a frontierei sunt în curs de construcţie clădirile aferente punctului vamal, care vor fi finalizate în următoarele zece zile, informează agențai de știri Tanjug. foto

Locuitorii din Jasa Tomic consideră că deschiderea acestui punct de frontieră va avea impact asupra dezvoltării economice a satului, dar şi a întregii comune, deoarece atunci când acest punct era deschis, la sfârşit de săptămână sau în timpul sărbătorilor religioase şi de stat, micile afaceri din comună înregistrau profit. Dezvoltarea economică este aşteptată pentru că un investitor italian şi-a anunţat intenţiile de a începe o afacere aici, iar deschiderea frontierei cu România reprezintă un avantaj. Autorităţile locale au insistat să se deschidă acest punct de frontieră, deoarece se află pe ruta cea mai scurtă dintre Novi Sad şi aeroportul din Timişoara. Construcţia sediilor poliţiei de frontieră şi a vămii conform reglementărilor Schengen, în valoare de 1,8 milioane euro, a fost finanţată din fondurile europene de preaderare.

Celelalte două puncte de trecere ar trebui să fie deschise în localitățile românești Valcani și Lunga, de la frontiera cu Serbia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

one × 5 =