Procedurile vamale devin t..." />

Importatorii din Ucraina acuză vama

Procedurile vamale devin tot mai greoaie pentru importatorii din Ucraina, arată un raport al Asociației Businessului European (EBA). Potrivit raportului, procedura de vămuire a devenit mai complicată în a doua jumătate a anului 2011, chiar dacă la începutul aceluiași an părea mai simplă.

„Procedurile greoaie, corupția, incertitudinile legate de clasificarea mărfurilor încă mai sunt probleme pentru transportatori și comercianți”, se arată în raportul EBA.

Vămuirea transparentă și fără obstacole depinde în cea mai mare măsură de nivelul birocrației și corupției din serviciile vamale, consideră experții EBA. „Rezultatele cercetării au arătat că problema corupției persistă de mult timp. Fiecare a treia companie participantă la sondajul nostru a subliniat o înrăutățire a situației la vama ucraineană din cauza corupției”, subliniază experții. Astfel, tot mai mulți importatori sunt nevoiți să aducă mărfuri prin porturile din Polonia și Germania. „În timp ce autoritățile vamale declară că procedura de vămuire durează două ore, la modul practic aceasta durează aproape două zile”, a declarat Alexabdr Lazarev, expert EBA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

three × one =