CNIPMMR subli..." />

IMM-urile vor criterii de performanţă la Minimis

Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR) subliniază necesitatea esenţială pentru România a acordării ajutoarelor de minimis pentru investiţiile realizate de întreprinderile mici şi mijlocii, care contribuie la dezvoltarea sau modernizarea acestora, la crearea de noi locuri de muncă şi la creşterea PIB.

Raportat la numărul foarte mare al IMM-urilor care solicită ajutoare de minimis şi la situaţia investiţiilor, CNIPMMR susţine creşterea bugetului maxim al schemei de ajutor de minimis, respectiv dublarea valorii acestuia astfel încât să crească numărul estimat de IMM-uri beneficiare, de la 2.000 la 4.000 de întreprinderi.

„Consiliul salută faptul că această schemă a ajuns în faza de operaţionalizare şi ne bucură acest lucru pentru că această schemă era aşteptată de un număr mare de întreprinzători de foarte mult timp. De asemenea, salutăm cu satisfacţie faptul că în partea finală a acestei scheme s-a şi decis mărirea sumei alocate de la 400 la 500 milioane lei, ceea ce este un lucru foarte bun.

Punerea în aplicare a acestei scheme a creat anumite probleme întrucât au fost o serie întreagă de modificări care nu au fost suficient comunicate şi au fost nişte probleme de suport logistico-informatic care nu au fost bine puse la punct. Spre exemplu în varianta de reglementare care a fost publicată în Ordonanţa 85/2008 se prevedea ca documentaţia respectivă să fie depusă la registratura Ministerului de Finanţe.

S-a luat hotărârea să nu mai fie prin registratură, ci să fie online, dar aceasta din păcate nu a mai fost publicată în Monitorul Oficial şi deja au apărut nişte probleme”, a declarat, într-o conferinţă de presă, preşedintele CNIPMMR, Ovidiu Nicolescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

20 − eleven =