IATA vrea să reducă dimensiunile bagajelor de mână ce pot fi luate în avion cu 40%

IATA, asociația ce reprezintă majoritatea companiilor aeriene din lume, a recomandat reducerea dimensiunilor bagajelor de mână pe care pasagerii le pot lua cu ei la bordul avioanelor, ceea ce ar putea obliga milioane de călători să cumpere noi valize de tip carry-on, transmite Reuters. foto

Potrivit noilor recomandări ale Asociației Internaționale a Transportatorilor Aerieni (IATA), bagajele de mână ce vor fi permise la bordul avioanelor vor avea dimensiuni de 55 cm x 35 cm x 20 cm, cu 39% mai mici decât precedentul standard al IATA, de 56 cm x 45 cm x 25 cm.

IATA precizează că obiectivul acestei inițiative este ca fiecare pasager al unui avion cu cel puțin 120 de locuri să aibă șansa de a-și depozita bagajele de mână în spațiile de deasupra capului.

‘Nu am întâlnit încă o companie aeriană care să spună că aceasta este o idee proastă’, a declarat vicepreşedintele IATA, Thomas Windmuller, la adunarea generală anuală a IATA, potrivit Economica.net.

Potrivit lui Windmuller, aproximativ 40 de companii aeriene şi-au exprimat interesul faţă de noile standarde, iar nouă transportatori, printre care se numără Emirates, Lufthansa şi Qatar, au acceptat propunerile IATA.

Noile propuneri ale IATA nu sunt obligatorii, iar companiile aeriene sunt libere să le ignore sau să le modifice.

Asociaţia Internaţională a Transportatorilor Aerieni (IATA) reprezintă aproximativ 260 de companii aeriene din întreaga lume, echivalentul a 83% din traficul aerian mondial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

twenty − 2 =