Operatorii trenurilor pri..." />

Harta trenurilor private din România

Operatorii trenurilor private au reuşit, practicând tarife similare celor ale CFR Călători sau chiar mai reduse, să iasă „pe plus” chiar şi anii de criză, în condiţiile în care compania de stat s-a confruntat cu datorii de ordinul a sutelor de milioane de euro şi pierderi pe măsură.

„Din punct de vedere legislativ, operatorii privaţi sunt obligaţi să nu depăşească tarifele stabilite de CFR Călători pentru rangul de tren utilizat. Prin urmare, tarifele practicate de noi au fost rotunjite în minus pentru a uşura în acest fel munca personalului de tren şi a celui din casa de bilete pentru a evita un disconfort şi pentru călători, practică preluată în prezent şi de către operatorul de stat”, au explicat pentru gândul reprezentanţii Transferoviar Grup.

Privaţii pun rezultatele net superioare celor ale CFR Călători pe seama gestionării „la sânge” a resurselor. Atenta supraveghere şi instruire a personalului din trenuri reprezintă o altă prioritate a operatorilor privaţi care susţin că vor să evite incidente de tipul „mersului cu naşul”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

three + 2 =