Preşedintele Ucrainei, Viktor I..." />

Guvernul Ucrainei a fost demis

Preşedintele Ucrainei, Viktor Ianukovici, a semnat un decret privind demisia premierului Mykola Azarov şi a întregului său guvern, informează agenţia de presă UNIAN. foto

Prin semnarea acestui decret, Preşedinţia de la Kiev a acceptat demisia premierului Mykola Azarov, dând curs unei solicitări din partea acestuia. Potrivit legislației ucrainene, demisia premierului antrenează demisia întregului Guvern.

În acelaşi decret, se arată că Guvernul este însărcinat să-și continue activitatea până la constituirea noului executiv.

Câțiva miniştri din Guvernul de la Kiev, în frunte cu premierul, şi-au prezentat cererile de demisie ca urmare a alegerii lor în funcţia de deputat la alegerile parlamentare din 28 octombrie. Aceştia au fost aleşi deputați pe listele Partidului Regiunilor, aflat la guvernare.

Potrivit legislației din Ucraina, prim-ministrul este numit de președintele țării, după care candidatura acestuia este propusă Parlamentului, care, la rândul său, acordă încredere Guvernului cu votul majorității deputaților.

În afară de premier, în funcția de deputați pe lista Partidului Regiunilor au mai fost aleși vicepremierul pe probleme sociale Serghei Tighipko, ministrul Justiției Alexandr Lavrinovici, ministrul Economiei și Comerțului Piotr Poroșenko, ministrul pentru Situații Excepționale Viktor Baloga, vicepremierul și ministrul Transporturilor Boris Kolesnikov, ministrul Dezvoltării Regionale Anatolii Blizniuk și ministrul Educației, Dmitro Tabacinik.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

11 + twelve =