Guvernul Ucrainei a aprobat proiectul Acordului de asociere cu UE

Guvernul de la Kiev a aprobat, miercuri, proiectul Acordului de asociere a Ucrainei cu Uniunea Europeană, informează serviciul de prsă al executivului ucrainean. foto

Ucraina şi UE au început negocierile privind noul acord în 2007, iar pe 30 martie 2012 părţile au parafat Acordul de asociere şi creare a zonei de liber schimb.

Cu toate acestea, în cursul anului 2012, UE a criticat în mod repetat situaţia din Ucraina, în special în ceea ce priveşte aplicarea selectivă a justiţiei împotriva membrilor fostului guvern.

Pe 10 decembrie 2012, Consiliul pentru Afaceri Externe al UE a aprobat un document referitor la Ucraina, în care şi-a exprimat disponibilitatea de a semna Acordul de asociere cu Ucraina la summit-ul de Parteneriatului Estic, la Vilnius, în noiembrie 2013, cu condiţia ca partea ucraineană să demonstreze o acţiune decisivă şi progrese concrete în ceea ce priveşte reformarea legislaţiei electorale, soluţionarea problemei legate de aplicarea selectivă a justiţiei şi continuarea reformelor prevăzute în agenda de asociere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

six − 5 =