..." />

Guvernul Rusiei vrea să privatizeze Căile Ferate în 2012-2013

Guvernul Rusiei a anunţat schimbări în programul de privatizare pentru perioada anilor 2011-2013, stabilind parametrii de privatizare a Sovkomflot, Sberbank of Russia, VTB, the United Grain Company, Rosagroleasing, ROSNANO şi a societății de stat „Căile Ferate Ruse”. foto

„Pentru perioada 2012-2013, planul de privatizare cuprinde 7 mari companii. Din cadrul Căilor Ferate, se vor vinde 25% minus o acţiune, din VTB, 25,5% minus o acţiune, pentru ROSNANO vrem să reducem cota de deţinere a acţiunilor la 90%”, a declarat primul ministru rus, Dmitri Medvedev, menţionând şi cotele de vânzare a altor mari companii de stat.

„Tranzacţia va fi posibilă abia după ce planul de restructurare al companiei va fi realizat şi când situaţia economică globală se va stabiliza. Astfel, privatizarea Căilor Ferate ar putea să aibă loc nu mai devreme de 2015”, a declarat preşedintelui societății, Vladimir Yakunin, precizând că termenii anunțați de Medvedev nu corespund realității.

Informaţiile şi metodele de privatizare vor fi determinate şi stabilite de Guvernul Rusiei, luându-se în considerare condiţiile impuse de piaţă precum şi recomandările consultanţilor din domeniul investiţional.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 × 5 =