Componența noul..." />

Guvernul Ponta III a fost validat de Parlament

Componența noului Guvern a fost aprobată marți de plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului cu 346 voturi pentru și 191 împotrivă. foto

Miniştrii noului executiv mai au de aşteptat până la instalarea oficială la Palatul Victoria. Preşedintele Traian Băsescu susţine că nu va semna decretele de numire până când problemele legate de programul de guvernare nu vor fi lămurite. 

Mai mult, el i-a oferit premierului, într-o discuţie marţi seară, la Cotroceni, „două opţiuni” – fie aşteaptă decizia Curţii Constituţionale pe sesizarea depusă de PDL şi PMP care reclamă că prevederile din acordul cu UDMR nu se regăsesc în programul de guvernare, fie îşi asumă rapid răspunderea pe document, sub promisiunea unei numiri rapide a noilor miniştri. Deocamdată, nu s-a convenit asupra unei soluţii, Băsescu şi Ponta urmând să aibă o nouă întâlnire miercuri.

Şedinţa de învestitură a fost marcată de demisia lui Crin Antonescu de la şefia Senatului, decizie luată la o zi după ce declarase că, dacă i-o vor cere foştii parteneri, va pleca. (gândul.info)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

sixteen + three =