Nici..." />

Guvernul amână din nou decizia de modificare a taxei auto

Nici în ședința de Guvern de miercuri nu s-a luat o decizie în legatură cu noua variantă a taxei de poluare auto fiindcă ministrul Mediului, Rovana Plumb, a mai cerut o amânare, a declarat vicepremierul Liviu Dragnea la finalul ședinței. Actuala taxă de mediu va fi înlocuită cu un nou concept, un așa-numit timbru de mediu, însă guvernanții nu au dat nicio informație în legatură cu ce se va schimbafoto

Oficial nu se știe în ce va consta acest timbru de mediu, însă o variantă des vehiculată este înlocuirea actualei taxe de poluare auto cu un impozit anual care să fie plătit de toți proprietarii de mașini.

Noua taxă de mediu nu este în acest moment definitivată, urmând ca decizia de adoptare a ei să fie luată în urma unei dezbateri declara luni ministrul Rovana Plumb. „Noua taxă, în momentul în care va fi definitivată, va fi făcută publică. Vreau să asigurăm că nu se va lua nici o decizie decât după o dezbatere publică”, preciza ea.

Ministrul Mediului adăugase că acest concept al timbrului de mediu se are în vedere a fi finalizat la adoptarea bugetului pe acest an. Rovana Plumb mai spunea că principiul de bază în acest sens este cel potrivit căruia poluatorul plătește.

Premierul Ponta declara miercuri că banii încasați din aplicarea acestei taxe nu ajung la bugetul de stat, ci sunt utilizați pentru plata datoriilor.

„Azi iarăși discutăm despre taxa auto până găsim soluția. Partea cea mai proastă cu această taxă auto este că de fapt noi nu o să încasăm nici un leu pentru bugetul de stat, ca tot ce o să încasăm, o sa plătim datoriile, restituim taxa încasată de domnul Boc. Deci nu facem altceva decât să mai luăm de la oameni ca să dăm la oameni ce le-a luat Guvernul trecut. Să nu își închipuie cineva că taxa auto o să o punem la buget, că nu o punem, din păcate, la buget”, spunea Victor Ponta… citește tot pe www.hotnews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

12 + twelve =