Guvernul alocă 6,4 miliarde de lei pentru investițiile publice prioritizate

Ministerul Finanțelor a actualizat lista celor 120 proiecte de investiții publice prioritizate, cu o valoare de peste 100 de milioane de lei, cele mai multe fiind în domeniu infrastructurii de transport, informează Euractiv.ro. foto

Potrivit listei publicate pe site-ul ministerului, valoarea totală a proiectelor incluse depășește 110 miliarde de lei, iar alocările bugetare pentru acest an se ridică la 6,4 miliarde de lei.

Cele mai multe proiecte sunt într-o fază avansată, având un grad de realizare de peste 75%. De cealaltă parte, sub 10% din proiecte au un stadiu fizic cuprins 50 și 75%, informează un comunicat al ministerului.

„În topul investițiilor publice, din punct de vedere al bugetului alocat în anul 2016, se află autostrada Brașov-Cluj-Borș, cu un buget alocat de 574,9 milioane de lei, Magistrala 5 Drumul Taberei-Pantelimon, Tronson Drumul Taberei-Universitate (finanțat prin: împrumut BEI, programul sectorial Transporturi 2007-2013, propus la finanțare prin programul de finanțare nerambursabilă al Uniunii Europene 2014-2020), cu un buget alocat de 486,7 milioane de lei și Extreme Light Infrastructure – Nuclear Physics (ELI-NP), cu un buget alocat de 396,2 milioane de lei”, se arată în comunicat.

Alte proiecte de investiții publice care beneficiază de bugete semnificative în anul 2016 sunt cel de construcție a Autostrăzii Lugoj-Deva și cel de reabilitare a liniei de căi ferate Brașov-Simeria, secțiunea Coslariu-Simeria, cu bugete de peste 347 milioane de lei, respectiv peste 291 milioane de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 × 5 =