Grupul G7 este pregătit să înăsprească sancţiunile impuse Rusiei

Cancelarul german, Angela Merkel, a declarat că grupul celor şapte naţiuni puternic industrializate, G7, este pregătit să înăsprească sancţiunile impuse Rusiei, pe fondul îngrijorărilor privind implicarea Rusiei în conflictul din Ucraina, informează BBC. foto

La deschiderea lucrărilor summitului anual al G7, desfăşurat în sudul Germaniei, liderii mondiali au declarat că vor face corp comun în faţa agresiunii Rusiei în Ucraina şi vor extinde sancţiunile care urmează să expire în luna iulie. Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a subliniat că sancţiunile au fost impuse pentru a rezolva problema acţiunilor Rusiei în estul Ucrainei. „Am spus întotdeauna că există o interdependenţă între implementarea acordului de la Minsk şi extinderea sau, după caz, ridicarea sancţiunilor impuse Moscovei. Deci, dacă acordul de la Minsk va fi implementat, aceste sancţiuni, cele dure care au fost impuse în legătură cu acţiunile din Lugansk, Doneţk şi cu doborârea avionului MH-17, vor fi ridicate. Acest lucru înseamnă că sancţiunile pot fi ridicate în momentul în care condiţiile în baza cărora au fost impuse vor fi eliminate şi problemele sunt rezolvate”, a declarat Angela Merkel, citată de BBC.

Liderii reuniți în Germania au discutat, de asemenea, măsuri de combatere a schimbărilor climatice precum şi probleme privind extremismul radical. Merkel doreşte ca grupul G7 să contribuie la crearea unui fond menit a ajuta ţările sărace care sunt afectate de schimbarea climatică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

17 − 11 =