Gruia Stoica..." />

Gruia Stoica are banii pentru CFR Marfă de la IFC

Gruia Stoica, proprietarul GFR, compania care a câştigat licitaţia pentru preluarea a 51% din acţiunile CFR Marfă, ar urma să semneze, astăzi, contractul de privatizare.

Surse apropiate situaţiei ne-au declarat că Gruia Stoica ar fi obţinut o mare parte din suma pe care trebuie să o dea statului român de la IFC, divizia de investiţii private a Băncii Mondiale.

Premierul Victor Ponta i-a trasat, săptămâna trecută, Ramonei Mănescu, noul ministru al Transporturilor, sarcina să-l cheme, astazi, pe câştigătorul licitaţiei pentru privatizarea CFR Marfă pentru a semna contractul.

Gruia Stoica ne-a declarat, în urmă cu câteva zile: „Am fost deja invitat, de câteva zile, de către autorităţi, să semnez contractul. Aştept detaliile întâlnirii. Cât despre plata banilor, procedura este următoarea: după semnarea contractului, notific tranzacţia la Consiliul Concurenţei.

După ce primesc avizul favorabil al Consiliului Concurenţei, achit suma integral”. GFR a fost declarat câştigător în luna iunie în procesul de privatizare a CFR Marfă, oferind un preţ de 202 milioane euro pentru 51% din acţiuni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

thirteen − eleven =