Atena a găzduit, pe 8 ianuarie..." />

Grecia a preluat preşedinţia UE

Atena a găzduit, pe 8 ianuarie, evenimentul de inaugurare a preşedinţiei Uniunii Europene, pe fondul evaluărilor optimiste, într-o măsură precaută, asupra economiei ţării, venite din partea guvernului elen şi a Comisiei Europene. foto

Premierul grec a declarat că perioada de şase luni va fi reprezentată de promovarea relansării economice, a luptei împotriva şomajului şi a întăririi coeziunii sociale. „Grecia, după sacrificii enorme, lasă criza în urmă. Europa lasă criza în urmă. Dar, desigur, nu toate problemele sunt rezolvate şi mai sunt încă multe de făcut”, a afirmat Antonis Samaras. 

Premierul de la Atena a adăugat că Grecia se va concentra pe încercarea de a reconecta cetăţenii europeni la Uniunea Europeană. Preşedintele Comisiei Europene a precizat că, în pofida crizei, nu crede că partidele extremiste sau populiste vor câştiga alegerile europene din luna mai. În timp ce a avertizat Grecia să nu încetinească ritmul reformei, José Manuel Barroso a omagiat sacrificiile făcute de poporul elen, care, potrivit declaraţiilor lui, au dat roade. „Să nu uităm că nu cu mult timp în urmă, unii făceau speculaţii despre ieşirea Greciei, implozia monedei euro şi implozia UE. Deci, faptul că acum suntem aici reprezintă o dovadă clară că acele predicţii erau greşite”, a declarat José Manuel Barroso.

Potrivit presei internaționale, într-o perioadă prelungită de criză economică severă, preşedinţia UE i-a dat guvernului de la Atena o şansă bună de refacere a profilului internaţional al ţării. Cât de mult succes va avea se va reflecta în rezultatele alegerilor europene din luna mai, rezultat care ar putea determina viitorul coaliţiei firave de la guvernarea Greciei, subliniază Euronews într-un comentariu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

15 + eight =